Iniciam a Mallorca el projecte Confluències, una abraçada entre cultures

Mallorca és una illa en què han conviscut al llarg de la història cultures diverses que han influït en la llengua, la gastronomia, el paisatge, el caràcter… Actualment, hi viuen persones de més de 170 nacionalitats diferents, però podem parlar de convivència?, o només coexistim en un mateix territori?

A ISCOD Illes Balears volem anar més enllà i imaginar escenaris possibles d’enriquiment entre cultures en els quals s’arribi a entendre la complexitat i amplitud dels processos migratoris i s’aconsegueixi valorar la riquesa que representa la interculturalitat per a la societat.

Per a això hem concebut «Confluències», un projecte de creació d’espais de diàleg, formació, reflexió i art que serà acollit enguany per set biblioteques de Mallorca.

Les biblioteques públiques són espais idonis per reflexionar, dialogar, formar-nos com a ciutadans i ciutadanes capaços de superar estereotips, desmuntar rumors, reconèixer altres sabers i transformar els nostres pobles en espais de convivència.

Mitjançant «Confluències», volem impulsar aquesta missió transformadora perquè totes les persones puguem compartir, gaudir, reconèixer i ser reconegudes, valorant i apreciant la diversitat cultural dels nostres barris i pobles.

Les protagonistes del projecte són:

  • Les persones que treballen a les set biblioteques, les quals es formaran en interculturalitat i migracions i seran les amfitriones de les activitats proposades.
  • Cinc persones migrades, que seran les protagonistes d’una peça artística que es crearà especialment per a aquest projecte i es representarà a les biblioteques participants.
  • I les persones usuàries de la xarxa de biblioteques municipals, que assistiran o participaran en cercles de diàleg intercultural, biblioteques humanes, contacontes i representacions artístiques.

 

Aquest projecte compta amb el cofinançament de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Per a més informació, segueix-nos a les nostres xarxes socials:

Instagram: iscod_ib

Facebook: Iscod Illes Balears

O escriu-nos a: solidaritzat@iscod.org