Llancem a Mallorca un projecte de creació de podcasts per conscienciar sobre la justícia social i el treball decent en FP

Mitjançant l’ús d’aquest format radiofònic, amb cada vegada major audiència i amb un gran potencial educatiu i sensibilitzador, la delegació d’ISCOD a Balears busca promoure el pensament crític i l’acció transformadora entre el professorat i alumnat de cicles de Formació Professional.

El projecte combina la realització de tallers formatius amb el disseny i la creació col·lectiva de podcasts per part dels i les participants en les activitats. Els espais radiofònics estaran orientats a conscienciar a la comunitat educativa i a la població general sobre justícia social i treball decent, amb un enfocament de gènere i connectant realitats locals i globals

D’aquesta manera, l’alumnat i professorat assumiran un rol actiu en la reivindicació i demanda d’una aplicació efectiva del treball decent. Aquest dret, basat en la defensa de la plena ocupació, el respecte dels drets laborals, la protecció i diàleg social i reconegut entre els objectius de desenvolupament sostenible que componen l’Agenda 2030, és un element clau per a l’eradicació de la pobresa i la lluita contra la desigualtat.

Les activitats es desenvoluparan durant el curs escolar 2022 – 2023 en quatre centres educatius de Mallorca: el CIFP Joan Taix a Sa Pobla, el CIFP Son Llebre en el Pla de na Tesa, en l’IES Santa Margalida i l’IES Mossèn Alcover, a Manacor.

Els podcasts es podran escoltar gratuïtament en plataformes digitals i es difondran mitjançant les webs i xarxes socials d’ISCOD i dels quatre centres participants.

El projecte, titulat “Formació en justícia social i treball decent amb enfocament de gènere en FP”, compta amb el suport financer de la Direcció General de Cooperació del Govern dels Illes Balears.

Per a més informació, segueix-nos a les nostres xarxes socials:

  • Instagram: iscod_ib
    Facebook: Iscod Illes Balears

 

O escriu-nos a: solidaritzat@iscod.org