Podcasts per a transformar les aules

La delegació d’ISCOD – Sindicalistes sense fronteres a Illes Balears aposta per aquest format, amb un enorme potencial educatiu i de sensibilització, per a treballar entorn de la justícia social, els drets humans i el treball digne.

Així, neix el podcast “Transformant les aules: veus per a la justícia social”, una sèrie de tres capítols que busca fomentar el pensament crític entre el professorat de cicles formatius i la població en general. Es pot escoltar de manera gratuïta en Spotify.

Al llarg dels seus diferents capítols es reflexiona sobre alguns dels desafiaments i reptes socials que afrontem com a individus i com a comunitat: drets laborals, desigualtats de gènere, discriminacions, estereotips o interseccionalitat.

En el primer capítol s’aborda el perill de la construcció de relats únics en l’entorn educatiu: què són? Com identificar-los? Quins impactes tenen? Com contrarestar-los?

El segon s’acosta a les realitats de diferents persones per a entendre què és la interseccionalitat, com funcionen els privilegis i les opressions, quines vides es troben infrarepresentades en els currículums educatius, els mitjans, etc.

I el tercer se centra en el treball de cures: per què ha estat i continua sent un treball infravalorat i invisibilitzat? Quins són els avanços en el reconeixement dels drets laborals de les treballadores domèstiques a Espanya? Quines són les propostes de l’economia feminista per a caminar cap a una societat més justa?

Aquesta sèrie forma part del projecte “Formació en justícia social i treball decent amb enfocament de gènere en Formació Professional” que compta amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern dels Illes Balears.

Per a més informació, segueix-nos a les nostres xarxes socials:

Instagram: iscod_ib

Facebook: Iscod Illes Balears

O escriu-nos a: balearesepts@iscod.org